Een prachtig initiatief in Breklenkamp bij twee Twickelboerderijen tussen boeren en burgers.

Onze buren Jeroen en Angelique Groeneveld kwamen met het idee om bij ons Rustpunt een bloemenstrook aan te leggen zodat vele mensen hiervan kunnen genieten.  Wij samen als pachters van Twickel hebben het initiatief genomen om kleurrijke wilde bloemenstroken te realiseren en te onderhouden. Hiermee wordt de biodiversiteit op het platteland verbeterd.

Natuur en landbouw worden hier verweven. Deze wilde bloemenstroken bevorderen de biodiversiteit doordat er bijen en vlinders en vele andere insecten graag vertoeven. Ook geven de bloemstroken kleur en afwisseling in het Twentse landschap.

Bloemen maken van je tuin een feest: ze trekken bijen, hommels en vlinders aan, ze zijn vaak eetbaar en ze staan mooi in een vaas

zondag 7 maart 2021
Geschreven door: Tineke Westert