Berichten

Nieuws en updates

Twentse hoenders
Twentse hoenders

Het Twents hoen mag natuurlijk niet ontbreken op ons erf in Breklenkamp. De gasten die hier komen koffiedrinken krijgen gezelschap van onze kippen die uw aanwezigheid erg waarderen.

Twentse Hoenders behoren zoals vele oud Nederlandse huisdierrassen tot ons levend nationaal erfgoed, het ontstaan gaat terug tot het midden van de 19e eeuw.

Ze lopen hier vrij rond en ze hebben het leven zoals je dat voor iedere kip wenst.

Het Twentse Hoen is een ras met een geheel eigen verschijningsvorm. De eerste indruk is die van een vechthoen, anderzijds laat het ook duidelijk kenmerken van de landhoenders zien. Ze zijn gehard, makkelijk in de omgang – ook al werden ze ooit ‘’bijthoenders’’ genoemd – en leggen aardig wat eieren. De Twentse Hoenders zijn sierlijk en slank van bouw.

Door de typische kamvorm loopt het Twents Hoen geen risico van een bevroren kam in de winter wat mede de naam “winterlegger” heeft opgeleverd.

 

Meer informatie over dit fraaie ras vindt u op de website van de Twentse Hoender Club

Pluktuin in Breklenkamp
Pluktuin in Breklenkamp

Een prachtig initiatief in Breklenkamp bij twee Twickelboerderijen tussen boeren en burgers.

Onze buren Jeroen en Angelique Groeneveld kwamen met het idee om bij ons Rustpunt een bloemenstrook aan te leggen zodat vele mensen hiervan kunnen genieten.  Wij samen als pachters van Twickel hebben het initiatief genomen om kleurrijke wilde bloemenstroken te realiseren en te onderhouden. Hiermee wordt de biodiversiteit op het platteland verbeterd.

Natuur en landbouw worden hier verweven. Deze wilde bloemenstroken bevorderen de biodiversiteit doordat er bijen en vlinders en vele andere insecten graag vertoeven. Ook geven de bloemstroken kleur en afwisseling in het Twentse landschap.

Bloemen maken van je tuin een feest: ze trekken bijen, hommels en vlinders aan, ze zijn vaak eetbaar en ze staan mooi in een vaas