Berichten

Nieuws en updates

Duofiets
Duofiets

In de buurt van Ootmarsum

Het mooie weer komt er weer aan. Tijd om weer lekker te gaan fietsen. De duofiets is een mooie aanwinst voor ons dorp! Alle inwoners van Lattrop en Breklenkamp kunnen hier gratis gebruik van maken. Dus wil je een keer fietsen met moeder of opa, of heb je een familiefeest waarbij je gaat fietsen en je een familielid zo wel mee kan nemen… Neem contact op met de werkgroep. Tevens wordt de fiets verder verhuurd aan anderen (bijv. toeristen) die graag gebruik wil maken van de duofiets. De reservering kan gemaakt worden via Richard Hek 06-27408108 of Broenink Tweewielers 06-38148408 alwaar de fiets gestald is. Er zijn ook vrijwilligers beschikbaar om met iemand te fietsen die zelf geen bestuurder heeft maar wel graag een ritje maakt. Neem hiervoor ook contact met ons op! We hopen dat iedereen er weer volop gebruik van gaat maken.

Eerlijke honing van Erve Meestersplaatsje
Eerlijke honing van Erve Meestersplaatsje

Op erve-meestersplaatsje wordt eerlijke honing op ambachtelijke wijze geproduceerd.

Op de eerste lentedag zijn de bijenkasten geplaatst door Harry en Wilma Schrotenboer die inmiddels 30 bijenvolken beheren; zij houden controle op de bijenvolken en voorkomen en bestrijden ziektes.

Wij zijn erg trots dat wij eerlijke honing uit Breklenkamp kunnen produceren.

Wij verwachten dat eind mei onze eerste honing te proeven .

Op erve-meestersplaatsje kunt u onze honing kopen.

Honing is een soort natuurlijke zoete stroop dat gebruikt kan worden als een natuurlijke suiker. De suikers die in deze goudgele zoete stroop aanwezig zijn, worden glucose en fructose genoemd. Samen met allerlei andere vitamines en mineralen is het een natuurlijk en gezond product.

Slipjacht in Lattrop Breklenkamp
Slipjacht in Lattrop Breklenkamp

Het spoor liep 2 maart over Erve Meestersplaatsje in het prachtige Breklenkamp.

Rode jassen, zwarte caps, witte rijbroeken en een blauwe lucht.

Er wordt met honden gejaagd op “het slib“. Het slib is een bos stro of een zak die een geur heeft gekregen en door het  terrein wordt gesleept. Zo wordt er een spoor gemaakt dat door de honden wordt gevolgd.

Er wordt geen dier bejaagd of gedood en er wordt zeker niet geschoten. Bij de slipjacht volgt men te paard de honden, die het vooraf getrokken spoor volgen.