omgeving

Ontdek mooi Twente

Uitstapjes

Cosmos sterrenwacht

De donkerste sterrenwacht van Nederland!
Op één van de mooiste plekjes in Twente, vlakbij het beroemde stadje Ootmarsum, ligt de Cosmos sterrenwacht. De sterrenwacht beschikt over verschillende expositieruimtes, het Astro Theater, een prachtig planetarium en de grootste telescoop van Nederland.

Site Cosmos Sterrenwacht

Ootmarsum

Twente, of liever gezegd Noordoost-Twente -de omgeving en de gemeenten rondom Ootmarsum- heeft erg veel te bieden op het gebied van historische gebouwen, cultuur, folklore, musea, kunst en evenementen. Het noordoosten van Twente met recht een toeristische trekpleister.

site Ootmarsum

Denekamp

Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen. Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel. Het landgoed heeft hierdoor verrassend veel te bieden: boeiende cultuurhistorie, rustgevende en interessante natuur, actieve recreatiemogelijkheden zoals fiets- of wandeltochten en nog veel meer.

site Langoed Singraven

Het Stift

Het Stift in Weerselo (Twente, Dinkelland, Overijssel) is een eeuwenoude beschermd dorpsgezicht. Een voormalig Benedictijnen-klooster uit de 12e eeuw en vanaf de 14e eeuw een Stift, waar ongehuwde dames van adel woonden.

site Het Stift

Breklenkamp

Huis te Breckelenkamp, een voormalige havezathe en tot enkele decennia geleden in gebruik als jeugdherberg, wordt particulier bewoond en is doorgaans niet te bezichtigen. Incidenteel zijn er Open Dagen en concerten.

Site Huis te Breckelenkamp.

Vakwerk Bakspieker

Boerderij uit 1738 waarbij een boom door het dak heen groeit.

Adres: Jonkershoesweg 4, Breklenkamp

Activiteiten

Ommetje door Lage

Ommetje door Lage

Vanaf de kerk in Lage is een gemarkeerde kleine wandeling van 1,5 kilometer uitgezet. Deze voert onder meer langs de Eichenallee met zijn zes Kommiezenhuuzen.
Een eigenzinnig stukje Nederlands bezit in Duitsland. Met sporen van een roerig verleden. Thans omgeven door een rustig en jong ogend, agrarisch landschap.
Het landgoed omvat momenteel 255 hectare. Daarop bevinden zich onder andere het Herrenhaus met kasteelruïne, de watermolen met de Teestube en de Kommiezenhuuzen. Lage wordt al in 1127 genoemd; Twickels landgoed ligt op zogeheten ‘oale groond’.

Boswachterspad Springendal

Boswachterspad Springendal
Twente / Overijssel
Kabbelende beekjes, bloeiende heidevelden en zandhagedisjes die voor je voeten schieten. Tijdens een wandeling over het boswachterspad in het Springendal vergeet je heel even dat je in Nederland bent. Wandel hier in het voorjaar en ontdek de orchideeën die in bloei staan.

 

Meer informatie en download >>

Bergvennen

Op fiets- en loopafstand vanaf Erve Meestersplaatsje.
Ruimte en rust bij bijzondere vennen. Tegen de grens van Duitsland ligt het afwisselende landschap van de Bergvennen en Brecklenkampse Veld.
Wandelend in dit gebied zie je droge en natte heide, vennen, schrale hooilanden en bos. De zeven vennen zijn beeldbepalend in het glooiende landschap en zorgen voor een bijzondere sfeer. De stilte, weidsheid en de prachtige natuur zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt. Kom het zelf ervaren. Zeker in het najaar is een bezoek de moeite waard. De prachtige waterlobelia bloeit dan volop in de vennen.
Volg het wandelpad door dit unieke gebied met zeven vennen, heide en bos. Geniet van de rust en ruimte. Honden aangelijnd toegestaan

Duofiets

Deze fiets kan worden verhuurd aan  toeristen die graag gebruik wil maken van de duofiets. De reservering kan gemaakt worden via Richard Hek 06-27408108 of Broenink Tweewielers 06-38148408 alwaar de fiets gestald is.

Er zijn ook vrijwilligers beschikbaar om met iemand te fietsen die zelf geen bestuurder heeft maar wel graag een ritje maakt. Neem hiervoor ook contact met ons op! We hopen dat iedereen er weer volop gebruik van gaat maken.

Fietsroute Jongkind

Fietsroute De omgeving van kunstschilder Jongkind

Tilligte, Lattrop, Breklenkamp.

Kunstschilder Johan Barthold Jongkind groeide op in het dorpje Lattrop.

Download de route >>